Hypotheekvormen

Gefeliciteerd. U staat op het punt een van de belangrijkste beslissingen van uw leven te nemen. Een eerste huis kopen is een beslissing die u weloverwogen moet nemen. Maar misschien hebben wij het wel bij het verkeerde eind, en u bent zich ‘gewoon’ aan het oriënteren op een groter huis of een betere hypotheek. Maar ook dát zijn belangrijke beslissingen. Want met een huis en een hypotheek gaat u een langdurige financiële verplichting aan, waar u nog lang plezier van kunt hebben. Maar dan moet u wel de juiste keuzes maken.

Goed oriënteren

Daarom is het verstandig dat u zich goed oriënteert voordat u knopen doorhakt. Neem vooral geen overhaaste beslissingen. U kunt er beter ergens een nachtje over slapen, dan nachten wakker liggen van een overhaaste keuze. Zeker als het gaat om hypotheken. Hypotheken zijn namelijk maatwerk. Dé beste hypotheek bestaat niet. Wat wel bestaat, is de beste hypotheek voor üw persoonlijke situatie. En die helpen we u graag vinden.

Verschillende hypotheken

In principe zijn er drie hypotheekvormen. U betaalt altijd rente, maar het verschil zit in de aflossing. Bij de hypotheekvormen waarbij u niet hoeft af te lossen, betaalt u alleen rente. De aflossing wordt tot nader orde uitgesteld. Bij alle andere hypotheekvormen moet de hypotheek na (meestal) dertig jaar worden afgelost. Hierbij valt nog een tweedeling te maken. Er zijn hypotheekvormen waarbij u de hypotheek gegarandeerd aflost en hypotheekvormen waarbij uw aflossing onzeker is, omdat uw geld wordt belegd en de resultaten daarvan pas aan het einde van de looptijd zeker zijn.